Seulasta kankaalle – painajaiset alkakoon

Avoimella valkoisella kankaalla – aivan kuten paperillakin – on aivan erityinen kyky olla äärimmäisen pelottava. Painotyö oli vieraillut unissani siitä asti, kun tein varauksen ensimmäisestä puolikkaasta painopöydästä. Oli jälleen kerran hypättävä ratsun selkään ja työn timmellykseen, joka tempaisi rohkean nopeasti mukaansa. Iltaisin intensiivisen työskentelyn tunsi luissa ja ytimissä. Unissa innostus valtasi alaa painajaisilta, ja herätti aikaisin kettujen iskiessä silmää: hyvin se sujuu!

DSC_0368k

Mittelö pöydän kanssa julistettakoon täten alkaneeksi.

DSC_0394k

Sininen pyörällinen apupöytä odotti kärsivällisesti, kun tein merkintöjä. Se oli loistava työkaveri, hiljainen ja tottelevainen. Kun väsyneet kädet, seula ja raakkeli ovat värissä, laskutilan on syytä olla lähellä, ja mieluiten liikuteltavissa vaivatta. 

DSC_0397k

Käytin suojaukseen vanhoja, mutta puhtaita taulujeni suojapapereita, suunnitteluprossessista yli jääneitä litopostereita ja pahveja sekä mainoslehtisiä. Hyödynsin myös puhelinluetteloita, joita löytyi koululta. Teekupin äärellä huomasin lueskelevani repaleista ja ikivanhaa pumaskaa, ja miettiväni mitä mahtaa kuulua Leppäkorven Jarkolle tänä päivänä. Koskaan en ole häntä tavannut, mutta niin vain Jarkollakin oli ohikiitävä osansa painokankaani tarinassa.

DSC_0407k_blogi

Kuunaan en ole niin paljoa kontannut, hyppinyt tai ylipäätään viettänyt aikaa pöydällä kuin viime päivinä. Tässä on muodostumassa viimeinen pystyrivi ääriviivaa, ja olen vaihteeksi päässyt työskentelemään jalat tukevasti maassa. Tarvitsin apua, sillä kangas suorastaan imaisi itseensä väriä, ja vaati neljä voimakasta vetoa raakkelilla. Kuva: Emmiina Niela

DSC_0413k

Kaiken kaikkiaan painoväriä kului ääriviivoihin 460 g (tumma yönsininen), värillisiin kettuihin 440 g (uninen vaaleansininen) ja pupuihin 105 g (lempeän vaaleanpunainen) eli yhteensä 1,005 kg. Väriä jäi yli suunniteltu määrä, ja hyödynnän sen tulevissa värivariaatio- ja tuotteistuskokeiluissa.  

DSC_0469k

Valmiin kankaan koko on 160 cm x 285 cm. Valmiin pussilakanan kooksi tulee 135 x 195 cm ja tyynyliinan 50 x 55 cm. Ylijäämäkangasta hyödynnän muotoonommeltuihin tyynyihin, joita voi käyttää unileluina tai somisteina petauksessa. Pussilakanan ja tyynyliinan toiselle puolelle tulee vaaleansiniseksi värjättyä pellavakangasta. Asiakas esitti toiveen, että tyynyssä olisi vain yksi kettuperhe, jonka ympärillä on valkoista tyhjää tilaa. Suunnitelmissa on painaa hänelle yllätykseksi kangasta myös toiseen tyynyliinaan, jossa pikkukettu tutkii mansikoita ja lähettää samalla unisen viestin. Ja ehkä vielä muutakin, mikä onkin sitten jo kokonaan toinen tarina…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s