Suunnittelu etenee

Jo ennen kuin uniretki satumetsään suloisen ja veikeän kettuperheen kanssa oli alkanut, alkoi pohdinta metrikankaan materiaalista. Teimme helmikuussa opiskeluryhmämme kanssa opintoretken Pohjanmaalle Jokipiin Pellavan kutomoon ja tehtaanmyymälään, Lapuan Kankureiden tehtaanmyymälään ja Lankavan myymälään Kauhavalle.

Pellava materiaalina on aina kiehtonut minua, ja kun sain lahjaksi kauan haaveksimani pellavalankanat, en ole sen koommin suostunut käyttämään mitään muita petivaatteita. Lakanat vain paranevat ja pehmenevät pesu pesulta, ja joka kerta kun näen ne, tulen iloiseksi. Alla oleva kuva on otettu myöhään yöllä antoisan retkipäivän jälkeen, hetkeä ennen kuin pujahdin omiin, linnunmunankuoren harmaisiin lakanoihini.

DSC_0145k

Värit ovat aina olleet minulle tärkeitä. Valokuvanäyttelyni Värejä/colours oli esillä Euroopan Kulttuuripääkaupunkivuoden kesän Turussa Pulssin Ikkunagalleriassa. Sain tuolloin useita yhteydenottoja ihmisiltä, jotka olivat pysähtyneet kesken kiireen katsomaan töitäni ja lepäämään niissä. Siihen samaan tunteeseen tähtäsin myös metrikankaani suunnittelussa. Värejä pohdin pitkään, ja haluan vielä ennen lopullisia päätöksiä päästä sekoittamaan, koepainamaan ja tutkimaan niitä perusteellisesti.

Photoshopissa on kätevää rakentaa esityskuvia, ja pohtia myös mittakaavaa ja kuosin toimivuutta. Pellavakankaan tunnun tutkimista varten tyttäreni tuli lakanoihini uniretkelle, ja isä sai luvan nukkua hänen huoneessaan. Aamulla tunnelmat olivat seuraavat: ”Näin hyviä unia, mut heräsin kerran sun kuorsaukseen. Ei se haitannut, oli kiva nukahtaa uudestaan, kun ei ollut kuuma.” Liekö metrikankaani äitikettua katsovalle pikkuiselle käynyt samoin?

esityskuva1

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s