Työvaiheita

Valokuvaaminen toimii minulle paitsi ilmaisukeinona, myös muistiapuna. Ja usein käy niin, että saan kulloinkin työn alla olevaan asiaan uuden ulottuvuuden katsomalla sitä kameran linssin läpi ja/tai kuvatulosteena. Kuvaaminen oli siis jälleen tärkeä osa suunnitteluprosessia. Tähän olen poiminut prosessin kannalta olennaisimmat otokset.

DSC_0006k

Tyttäreni, tulevan pussilakanasetin ja tekemäni akvarellimaisen yöpaidan omistaja, odottaa että pääsee uppotumaan unisatuun. Kun metrikankaan kuviointi valmistui, pyysin häntä keksimään sille nimen. Uniretki alkakoon!

27.2.15_1

Ryhmittelyä tuotesuunnitteluluokassa teen voimalla. Samalla pohdintaa siitä, mikä voisi olla ryhmiä kokoava tekijä. Opettaja antoi virikkeeksi suunnitteluesimerkiksi poimimansa Finlaysonin Otso-kuosin.

2.3.15_2

Työraportti numero 1 alkaa hahmottua! Voimapaperin ja kankaanpainoluokan valopöydän avulla testasin värialueiden käyttämistä ryhmittelyä sitovana tekijänä, ja totesin ettei niille ole tarvetta.

2.3.15_3

Heimtextil-trendiväreistä puhuttelevat pastellit, keltainen ja turkoosiin siftaava Aruba Blue.

3.3.15_1

Kuva on pysähtynyt, vaikka päivä oli juoksentelua tuotesuunnittelu-, kankaanpaino- ja atk-luokan välillä. Muistitikku toimi vielä, kunnes hajosi lopullisesti vieden mukanaan paljon luonnoksia ja tyylittelyjä. Onneksi pää toimi, ja tunne siitä, että työraportti oli jo lähellä, alkoi voimistua.

3.3.15_2

Kankaanpainopöydällä on tilaa levittäytyä. Vasemmalla keskellä kuvaa pilkistävät arvostelupiiriläisen tossut, ja kuvan yläkulmassa on varaamani seulakehikot. Päädyn työraporttiin numero 1, mutta sillä muutoksella, että kolmen lehden ryhmän tilalle tulee pikkukettu, joka tutkii jotain. Mitä – se piti vielä selvittää.

3.3.15_4

Keskiössä työraportti. Lehdetkin pääsivät mukaan, samoin mansikat. Vielä pientä fiksausta kettujen koossa, yksinkertaistamista ja viivankäytön pohdintaa. Eli piirtämistä – sitä, mistä pidän kaikkein eniten. ”Oikein hyvä, ja lopuista kuosia varten piirtämistäsi eläimistä ja kasveista teet sitten omalla ajalla erillisen kuosin, ja myyt sen Finlaysonille”, sanoi opettaja. Se tuntui tosi hyvältä.

4.3._1

Tästä se nyt sitten alkaa – Uniretken tie kohti valmistusta.

5.3.15_1

Ääriviivat valmiina!

6.3.15_2

Kangas valittuna!

9.3.15_1

Ja täällä Uniretkeä jo kovasti odotetaan. 

10.3.15_1

Viimeisen kuvan teksti on syvä, tyytyväinen huokaus. Aikataulu piti, ja ajatukset ovat jo Tuotteen valmistuksen -näytön suunnittelun aikataulutuksessa. Kaikki on siis valmiina huomista Tuotteen suunnittelun -näyttöä varten!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s