Noitahommia ja teatterin taikaa

Valossa
Rummun läpi kuultava valo paljastaa rakenteen ja tuo mieleen maailmanpuun.

Perjantaista sunnuntaihin pääsin taivuttamaan koivuvaneria, liimaamaan ja työstämään poronnahkaa ja -sarvea. Nautin jokaisesta työvaiheesta ja lopputuloksesta myös. Syksyllä teen itselleni merirummun. Sitä varten ajattelin kutoa lautanauhaa värjäämistäni langoista. Nyt hyödynsin aiemmin värjäämiäni kanansulkia ja -höyheniä – ja päätin ostaa polttokynän. Kurssin ohjasi Roimaelämyksen Mia. Hyvää fiilistä ja uusia kohtaamisia!

Toinen viikonlopun suuri nautinto oli Tom of Finland -musikaali. Saimme näytöksen jälkeen kuulla Tuomas Parkkista, Jussi Vahvaselkää ja Jori Sjöroosia sekä keskustella kirjoitus-, sävellys- ja sovitusprosessista, syödä hyvin ja kuulla vielä lisää musiikkia. Hemmoteltuina astuimme Turun tähtikirkkaaseen yöhön. Vielä silloinkin kun luulimme jo olevamme kotimatkalla kohtasimme tuttavia ja pääsimme puhumaan musiikkia.

Libretistin sanoin: ”Teos sopii kaikille, jotka rakastavat ja haaveilevat. Kaikille jotka iloitsevat elämästä ja nauttivat aistillisuudesta, pitävät komeista miehistä, kauneudesta ja kiusoittelusta.” Pidin kovasti Viljami Vahvaselän roolityöstä Toukona lapsena – hieno suoritus, josta välittyi luomisen riemu, vimma ja voima! Taide on juhla.

Olen aina viehättynyt erityisesti Tomin miesten katseesta ja kasvomuotokuvista, joissa valo ja varjo käyvät pehmeää leikkiä. Puvustus tavoitti ja vangitsi Tomin viivan. Elämys oli vahva kaikin tavoin, hieno kokonaisuus toi mukanaan oivalluksia vielä seuraavana päivänäkin.

Matkaa suvaitsevaan ja yhdenvertaiseen yhteiskuntaan vielä on, mutta kyllä maailma oppii hyväksymään rakastamisen erilaiset tavat. Rakkaus voittaa aina.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s